مجموعه ایران جملند در این مقاله تلاش دارد شما را با سنگ الکساندریت و خواص درمانی آن آشنا نماید.
الکساندریت از کمیابترین سنگهای جواهری به شمار می رود. این سنگ زیبا با سختی 8.5 از ماده معدنی به نام chrysoberyl (کریسوبریل) تشکیل شده است. ترکیب شیمیایی آن BeAl2O4 می باشد.
این گوهر یکی از گونههای تغییر دهنده رنگ کریزوبریل (سیکلوسیلیکات) می باشد. برخلاف نامش، کریزوبیل به معنی آلومینات بریلیوم، در واقع به گروه معدنی بریل تعلق ندارد و در یک گروه معدنی مستقل طبقه بندی شده است. اکثر کریزوبریلها توسط رنگ آهن مشخص میشوند، اما رنگ الکساندریت در نتیجه وجود کروم می باشد.
بر اساس تحقیقات انجام شده تاریخ کشف الکساندریت را در زمان امپراطوری روسیه می دانند و نام این سنگ نیز به نام تزار روسیه، الکساندر دوم (1818-1881) می باشد، اما اولین بار توسط یک معدنکار فنلاندی به نام Nils Gustaf Nordenskiold (1792-1866) کشف گردید. Nordenskiold وقتی برای اولین بار در 1834 این سنگ را یافت، در ابتدا گمان کرد که زمرد یافته است، زیرا در معادن زمرد واقع در منطقه اورال روسیه در نزدیکی رودخانه توکووایا آن را یافته بود. به همین دلیل بعداً به عنوان گونه حاوی کروم با قابلیت تغییر رنگ شناخته شد.
در افسانهها آمده که کشف الکساندریت با رسیدن تزار آینده به سن قانونی در یک زمان بوده است و ناچاراً این سنگ با رنگهای تغییرپذیر قرمز و سبز باید به عنوان سنگ جواهر رسمی تزار امپراطوری روسیه به رسمیت معرفی می شد. پدیده تغییر رنگ در الکساندریت به عنوان "اثر الکساندریت" شناخته میشود. این تغییر رنگ در زیر نورپردازی خاص، معمولاً در نور روز و نور تابشی کاملاً مشهود می باشد.
الکساندریت جواهری چندرنگ می باشد و رنگهای زمردی، قرمز، نارنجی و زرد از خود نشان میدهد که با توجه به زوایای مختلفی که از آن مشاهده میشود تغییرپذیر است. خواص چندرنگی الکساندریت از توانایی تغییر رنگ منحصر به فرد آن کاملاً جداست. معمولاً، الکساندریت در نور روز رنگ سبز زمردی و در زیر نور خورشید به رنگ قرمز تمشکی می باشد. الکساندریت همچنین به رنگهای زرد و صورتی هم مشاهده می شود و نمونههای بسیار نادر آن با برش کوژ آثاری از سنگهای صیقلی (چشم گربه ای) را از خود نشان میدهند.
برای مشاهده و خرید انواع نگین الکساندریت به سایت جواهری ایران جملند مراجعه نمایید.
بسیاری از مردم معتقدند که این گوهر نماد شانس و خوشبختی می باشد. این سنگ خواص درمانی بسیاری دارد که برخی از آنها به شرح زیر است:
با تجزیه و تحلیل گونه شناسی و آزمایشات مختلف، الکساندریت را میتوان از دیگر سنگهای مشابه تشخیص داد؛ گونههای معمول کریزوبریل ممکن است حاوی عوامل رنگی کروم باشند، اما در صورتی که توانایی تغییر رنگ را دارند، تنها کریزوبریل بوده و الکساندریت شناخته نمیشوند.
الکساندریت به ندرت در اندازههای بزرگ مشاهده می گردد. گونههای بیش از 3 قیراط بسیار کمیابند. بزرگترین سنگهای جواهر برش خوردهی الکساندریت دارای وزن 66 قیراطی است که اکنون در واشنگتن، موسسهی اسمیت سونیان D.C قرار دارد. الکساندریت اغلب در اشکال سنتی نظیر بیضی، گرد، گلابی، مارکیز و برشهای گنبدی مشاهده می شود، اما در اشکال فانتزی مانند قلب و تریلیون هم برش می خورد. این سنگ اگر دارای خواص صیقلی باشند برش کوژ می خورند، ولی در حالت کلی معمولا به این شکل برش نمی خورد.
سنگ الکساندریت به طرز چشمگیری نشان داده است که منبع نور تا چه اندازه می تواند در رنگ جواهرات تاثیر گذار باشد. این سنگ کمیاب به شیوه ای غیر معمول عناصر خاصی از طیف رنگ را جذب می نماید. در حقیقت باند جذبی 58NM به الکساندریت این امکان را فراهم می کند که در نور روز به رنگ ملایم زمرد، طوسی و آبی مایل به سبز در بیاید و زیر نور مصنوعی، قرمز تمشکی یا بنفش مایل به قرمز ( یاقوتی رنگ ) به نظر می رسد. تغییر رنگ از سبز به قرمز الکساندریت جذاب ترین حالت نوری این گوهر زیباست.
معادن بسیاری از این سنگ وجود دارد. بیشترین ذخایر آن در کشورهای برزیل، برمه، هند، ماداگاسکار، روسیه، تانزانیا و زیمباوه یافت می گردد.
سایر مقالات
سفارش انگشتر نقره
آشنایی با سنگ یاقوت
تاریخچه انگشتر عقیق
خواص نقره برای بدن
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *
صفحه نخست
پیشنهادات ویژه
سبد خرید
وبلاگ
تماس با ما